fbpx

De Beste Zonnepanelen Merken: Een Verhelderend Overzicht

Er komt behoorlijk wat kijken bij de aanschaf van zonnepanelen. Denk aan de juiste opstelling, het juiste soort zonnepaneel, het berekenen van de terugverdientijd, maar ook zeker de juiste merken. Partners van ons zonne-collectief werken met een groot aantal verschillende merken. Wij vertellen u graag welke merken er zijn en wat de beste zonnepanelen op de markt zijn.

Sunpower

Waarom het juiste merk belangrijk is

Er is meestal geen sprake van een ‘beste’ merk omdat elk paneel eigen eigenschappen heeft. Zo zijn er mono- en polykristallijn zonnepanelen, glas-glas en dunne film panelen. Ook heeft elk paneel weer een eigen rendement. Dus hoewel we niet kunnen spreken van een merk dat het best is, zijn er wel een aantal fabrikanten die een goede reputatie hebben. Dit heeft vooral te maken met de garanties en levensduur van de panelen. 

Een ‘fout’ merk kan ertoe leiden dat eventuele mankementen niet worden opgelost en waardoor u achterblijft met schade die tot in de duizenden euro’s kan oplopen.

Ook kan het zijn dat een merk dat goede producten produceert failliet gaat, waardoor uw ook geen aanspraak meer kunt maken op garanties of reparaties.

Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een goed merk zodat u niet tegen onaangename verrassingen aanloopt wanneer er iets kapot gaat. Zonnepanelen merken die hoge rendementen opleveren, lang meegaan en een goede financiële positie hebben worden ook wel Tier 1 zonnepanelen genoemd.

Overzicht van goede zonnepanelen merken

Let op: als een mer hier niet tussen staat betekent dat niet dat het merk niet goed kan zijn. Wij geven u slechts een overzicht van een aantal zonnepanelen merken in Nederland waar onze erkende partners goede ervaringen mee hebben. Deze merken zijn ook uitstekend geschikt als zakelijke zonnepanelen voor bedrijven.

Jinko Solar

Jinko Solar

Jinko Solar staat al jaren bekend als een merk dat kwalitatieve panelen produceert. Op de meeste nieuwe modellen zit zelfs standaard 25 jaar productgarantie, waarbij dit bij veel andere merken slechts 10 tot 15 jaar betreft.

Trina Solar

Trina Solar

Trina Solar is HET bewijs dat China niet enkel uitblinkt in de productie van goedkope producten van slechte kwaliteit. Een aantal van hun zonnepanelen (waaronder de DM series) zijn zelfs verkozen als beste zonnepanelen volgens internationale onderzoeken.

AEG

Hoewel de productgarantie standaard 15 jaar is bij AEG, is deze wel te verlengen tot maximaal 30 jaar. Daarnaast zit het bedrijf krediet technisch gezien goed in elkaar waardoor de continuïteit van het bedrijf voor lange termijn gegarandeerd lijkt. Dit is erg belangrijk om in de toekomst gebruik te maken van eventuele garantie. 

Het is fijn dat zij een Nederlandse klantenservice hebben, hoewel je daar zelf nooit mee in aanraking zal komen als u uw zonnepanelen aanvraag doet via ZonnepanelenPurmerend. Onze partners lossen namelijk alle problemen op, mits die er zijn uiteraard.

Vraag gratis Zonnepanelen offertes in Purmerend aan!

  • Lokale zonnepanelen installateurs
  • Vergelijk 3 verschillende offertes
  • Bespaar tot wel 40%

Waar moet je op letten bij zonnepanelen merken?

Er zijn verschillende factoren om mee te nemen in de keuze voor het juiste merk zonnepanelen. De belangrijkste factoren zijn;

Prijs

Een lage of hoge prijs zegt niet automatisch wat over de kwaliteit, maar over de gehele breedte gezien zitten er zeker wel structurele verschillen in de prijzen van verschillende merken en producenten. Een hogere prijs kan betekenen dat u meer rendement uit uw zonnepanelen haalt, maar het heeft ook invloed op de terugverdientijd.

Garantie voorwaarden

Er zijn twee soorten garanties die zonnepanelen merken in Nederland afgeven; een productgarantie en een rendementsgarantie. U mag uitgaan van een standaard productgarantie van 15 jaar en een rendementsgarantie van 20 tot 25 jaar. Een merk dat heel hoog scoort op garantievoorwaarden is Jinko Solar.

Type paneel

Er zijn 4 verschillende soorten zonnepanelen met ieder eigen eigenschappen. Wanneer u voorkeur heeft voor een specifiek type zonnepaneel dan is het goed om na te gaan of het merk dat u voor ogen heeft deze ook produceert. Uiteraard kunnen de specialisten van ZonnepanelenPurmerend.nl u vrijblijvend adviseren

Kredietrating

Kredietrating zegt wat over de financiële gezondheid van een bedrijf. De reden dat dit belangrijk is, is dat een bedrijf dat er niet goed voor staat op termijn failliet kan gaan. Wanneer het bedrijf failliet is zal het in veel gevallen onmogelijk zijn om nog gebruik te maken van uw garantie of eventuele reparaties te laten uitvoeren.

Offertes aanvragen voor zonnepanelen in Purmerend

Via ZonnepanelenPurmerend.nl kunt u eenvoudig en snel offertes aanvragen. Vul uw gegevens in en ontvang spoedig drie op maat gemaakte offertes van onze erkende zonnepanelen installateurs. Al deze bedrijven komen uit Purmerend of naastgelegen dorpen.

Bedrijven kunnen zich niet zomaar aansluiten bij het collectief. Het collectief is zorgvuldig samengesteld van partijen met jarenlange ervaring, veel kennis en een hoge klanttevredenheid. 

Wij kunnen bijna alle merken leveren en installeren. Ook installeren we alle type panelen, van glas-glas tot monokristallijn zonnepanelen of polykristallijne zonnepanelen. We adviseren vrijblijvend wat voor opstelling en installatie het meest rendabel is in uw situatie.

Contact opnemen

Vragen, tips of opmerkingen? Stuur ons een bericht via onderstaande knop!

Contactgegevens

  • ZonnepanelenPurmerend.nl


  • 0628550723
>