fbpx

Diverse typen en soorten zonnepanelen

In de wereld van zonne-energie zijn de mogelijkheden eindeloos. Bij ZonnepanelenPurmerend.nl beschikken we over de kennis die nodig is om u te helpen ontdekken welk type zonnepaneel het beste bij uw behoeften past. 

Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten zonnepanelen en hoe wij u kunnen ondersteunen in uw duurzame reis.

Sunpower

Belangrijkste informatie

 • Er zijn vier soorten PV panelen in de markt; monokristallijn, polykristallijn, glas-glas en dunne film.
 • Glas-glas panelen zijn het duurst in aanschaf en leveren het meeste op.
 • Dunne film panelen zijn het goedkoopst en kunnen op bijna alle type daken worden geplaatst.
 • Onze erkende installateurs kunnen u vrijblijvend adviseren over welk type zonnepaneel het best is in jouw situatie.

Overzicht van Soorten Zonnepanelen

De markt zit niet stil en jaarlijks worden de huidige technieken weer verder doorontwikkeld om te zorgen dat zonnepanelen meer opleveren, goedkoper worden en/of langer meegaan. Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat er eigenlijk 4 verschillende soorten zonnepanelen op de markt zijn;

 • glas-glas zonnepanelen
 • polykristallijne zonnepanelen
 • monokristallijn zonnepanelen
 • dunne film zonnepanelen

Ieder hebben ze eigen kenmerken. Hoewel sommige panelen meer opleveren dan anderen, is er geen sprake van goede en slechte panelen. Om te bepalen welke soort bij uw past spelen de hoogte van investering, de opbrengst en de terugverdientijd (TVT) allemaal een rol.

Lees hieronder verder of profiteer van het meest kundige zonnepanelen collectief van Nederland: ZonnepanelenPurmerend.nl! Vul slechts één keer uw gegevens in en ontvang vrijblijvende offertes van enkel de beste installateurs uit de regio.

Glas-glas Zonnepanelen

Glas-glas panelen behoren tot de nieuwste ontwikkelingen in de markt van zonnepanelen. Hierbij is de kunststof folie vervangen voor een extra laag glas wat positieve invloed heeft op het rendement van het paneel. Deze soorten zonnepanelen zijn dan ook het allerbest op het gebied van efficiëntie. Ze zijn nog duurder dan monokristal panelen maar dus ook effectiever. Daarnaast hebben deze panelen het voordeel dat ze langer meegaan. Waar de meeste panelen 10-20% minder effectief worden na verloop van tijd, hebben glas-glas zonnepanelen hier veel minder last van.

Hoewel de prestaties van dit type zonnepaneel het hoogst is, zijn deze dus ook het duurst. Het is dan ook zeker niet altijd het best om voor deze panelen te kiezen omdat de terugverdientijd langer is. Daarom raden wij aan om gebruik te maken van onze offerte service zodat wij uw woonsituatie in kaart kunnen brengen en vrijblijvend kunnen adviseren.

 • Kenmerken: Minder terugval van efficiëntie, hoge opbrengst en kosten
 • Richtprijs per paneel: €500 - €600

Voordelen

 • Gaan langer mee dan andere soorten / Minder verval van efficiëntie
 • Beter bestand tegen externe omstandigheden zoals extreme temperaturen

Nadelen

 • Aanschaf is het duurst bij dit type

Monokristallijn Zonnepanelen

Deze panelen staan bekend om hun hoge efficiëntie en esthetisch aangename uitstraling. Ze zijn ideaal voor daken met beperkte ruimte. Het zijn ook een van de mooiste panelen op de markt, dankzij hun (meestal) zwarte, strakke uiterlijk. Doordat ze een hoog rendement per vierkante meter hebben, zijn monokristallijn zonnepanelen ideaal voor woningen met kleinere daken die toch genoeg zonne energie willen opwekken.

 • Kenmerken: Super efficiënt en een mooi design. De ‘mooiste’ zonnepanelen qua uiterlijk.
 • Richtprijs per paneel: €200- €300

Voordelen

 • Ze zien er mooi uit
 • Veel aanbod van dit type paneel

Nadelen

 • 10% verlies van rendement na 10 jaar, 20% verlies na 20 jaar

Polykristallijn Zonnepanelen

Dit type paneel is een voordelige keuze die geschikt is voor de meeste huishoudens, met een goede balans tussen kosten en efficiëntie. Ze zijn goedkoper dan monokristallijne panelen maar leveren ook wat minder op. Wanneer uw genoeg ruimte op het dak heeft zijn deze panelen de ideale optie. Ze nemen meer ruimte in beslag maar zijn ook goedkoper dan monokristallijn zonnepanelen.

 • Kenmerken: Een goede balans tussen vermogen en aanschafsprijs. Een vrij ‘allround’ zonnepaneel. Relatief groot qua afmetingen.
 • Richtprijs per paneel: €150 - €250

Voordelen

 • Zeer efficiënt tegen een redelijke prijs
 • Veel aanbod van dit type paneel

Nadelen

 • 'Mono zonnepanelen' zien er niet mooi uit

Dunne Film Zonnepanelen

Met hun flexibiliteit en veelzijdigheid zijn dunne film zonnepanelen een innovatieve oplossing voor verschillende installatiescenario's. Dunne film zonnepanelen worden ook vaak flexibele zonnepanelen genoemd omdat ze ook in buigbare versie zijn te krijgen. Een andere naam die ook vaak gebruikt wordt is 'amorf zonnepaneel'. Amorf zonnepanelen en dunne film panelen zijn dus hetzelfde. De buigbare eigenschap zorgt ervoor dat dunne films makkelijk te plaatsen zijn op bijvoorbeeld caravans en carports.

Een dunne film zonnepaneel is niet gemaakt van kristal silicium maar van goedkopere materialen. Deze zijn goedkoper in aanschaf maar leveren ook minder op. Wanneer u beperkt bent in uw investering kan dit een optie zijn. Onze specialisten kunnen u hier vrijblijvend meer over vertellen.

 • Kenmerken: Minst effectief van alle soorten panelen, maar wel geschikt voor vele soorten daken en woonsituaties. Het goedkoopste soort zonnepanelen van dit moment.
 • Richtprijs per paneel: €125 - €200

Voordelen

 • Goedkoop in aanschaf
 • Zien er mooi uit

Nadelen

 • Laag rendement

Verschil tussen monokristallijn en polykristallijne zonnepanelen

Omdat deze twee types het meest voorkomen krijgen we hier ook de meeste vragen over. Technisch gezien heeft het te maken met de afwerking van de grondstof silicium. Silicium komt voor in beide type panelen, echter zijn deze in het geval van monokristallijne zonnepanelen nabewerkt wat resulteert in een hoger rendement.

Omdat het nabewerken geld kost zijn deze duurder in aanschaf.

De grootste verschillen zitten hem dus in het rendement, de aanschafprijs en het uiterlijk. Mono panelen zien er veel mooier uit dan de 'ouderwetse' poly panelen. Omdat polykristal zonnepanelen groter zijn kunt u deze prima kwijt op een groot dak. Wanneer u over weinig ruimte beschikt maar toch veel stroom wil opwekken zijn de monokristallijne zonnepanelen een uitstekende optie.

Op bede type panelen is het goed om te kijken wat voor garantie de leverancier meegeeft.


Soort zonnepaneel

Prijs (gemiddelde richtprijs inclusief installatie)

Dunne film

€125 - €200

Polykristallijn zonnepaneel

€150 - €250

Monokristallijn zonnepaneel

€200 - €300

Glas-glas zonnepaneel

€455 - €850

Welke soorten zonnepanelen past het best bij uw woning?

Welk soort zonnepaneel is het best? Elk zonnepaneel heeft eigen karakteristieken. De een scoort hoger op efficiëntie, terwijl de ander weer een goedkopere aanschafprijs heeft.

Opbrengst

Het begrijpen van uw energiebehoefte is cruciaal bij het kiezen van de juiste soorten zonnepanelen. Wij helpen u graag met het analyseren van uw verbruik om de beste keuze te maken.

Budget

Bij ZonnepanelenPurmerend.nl vinden we het belangrijk dat u het type zonnepanelen vindt dat binnen uw budget past. Onze offertes geven u een duidelijk overzicht van de kosten, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Nadat we meer weten over uw gewenste terugverdientijd, energieverbruik en ligging van uw dak, kunnen we een goed advies geven over het juiste soort zonnepaneel.

Terugverdientijd (TVT)

Ook de terugverdientijd speelt in sommige gevallen een rol. Sommige huiseigenaren vinden het het allerbelangrijkst dat de investering zo snel mogelijk is terugverdiend. Duurdere panelen leveren meer op maar kunnen ook langer duren voordat deze zijn terugverdiend. De goedkoopste panelen zijn het laagst in aanschaf maar zijn door een lager rendement misschien niet het snelst terugverdiend.

Om hier goed advies voor te kunnen geven hebben wij wat basisinformatie nodig over uw woonsituatie. Onze installateurs kunnen op basis daarvan het juiste advies uitbrengen en een passende offerte versturen.

Waarom prijzen vergelijken via ons?

ZonnepanelenPurmerend.nl is een samenwerking van verschillende lokale zonnepanelen bedrijven uit Purmerend. Het collectief bestaat enkel uit installateurs die een hoge prioriteit geven aan expertise en vakmanschap.

Wanneer u via ons een vrijblijvende aanvraag doet voor een zonnepanelen installatie ontvangt u drie tot vier offertes van variërende installateurs uit de regio, waardoor u gemakkelijk de verscheidene aanbieders kunt vergelijken op voorwaarden, merk, en totaalkosten.

Dit inzichtelijke proces bespaart u kostbare tijd EN geld!

Conclusie over de type zonnepanelen

Het kiezen van de juiste zonnepanelen kan een uitdaging zijn, maar bij Zonnepanelen Purmerend staan we klaar om u te begeleiden bij elke stap. Van het begrijpen van dge verschillende soorten zonnepanelen tot het kiezen van het juiste type dat aan uw behoeften en budget voldoet, wij zijn er om u te helpen.

Offertes aanvragen voor zonnepanelen in Purmerend

Via ons platform kunt u eenvoudig en snel offertes aanvragen. Vul uw gegevens in en ontvang spoedig drie op maat gemaakte offertes van onze erkende zonnepanelen installateurs. Al deze bedrijven komen uit Purmerend of naastgelegen dorpen.

Bedrijven kunnen zich niet zomaar aansluiten bij het collectief. Het collectief is zorgvuldig samengesteld van partijen met jarenlange ervaring, veel kennis en een hoge klanttevredenheid. 

Wij kunnen bijna alle merken leveren en installeren. Ook installeren we alle type panelen, van glas-glas tot monokristallijn zonnepanelen of polykristallijne zonnepanelen. We adviseren vrijblijvend wat voor opstelling en installatie het meest rendabel is in uw situatie.

Contact opnemen

Vragen, tips of opmerkingen? Stuur ons een bericht via onderstaande knop!

Contactgegevens

 • ZonnepanelenPurmerend.nl
 • Spinnekop 3, Purmerend, Noord-holland, 1444GN, Nederland
 • info@zonnepanelenpurmerend.nl
 • 0628550723
>