fbpx

Polykristallijne zonnepanelen; Betaalbare zonne-energie voor uw huishouden

In de wereld van zonnepanelen zijn er veel technische termen die voorbij komen. De kans is groot dat u de term polykristallijne zonnepanelen regelmatig voorbij ziet komen. Zonnepanelen zijn er in verschillende types en elk type heeft zijn eigen voordelen en overwegingen. Bij ZonnepanelenPurmerend.nl willen we dat u goed geïnformeerd bent over alle soorten zonnepanelen die er zijn. Daarom gaan we in dit artikel dieper in op polykristallijn zonnepanelen.

Sunpower

Belangrijkste informatie

 • Polykristallijn zonnepanelen zijn goedkoper dan monokristallijn zonnepanelen.
 • Tegenover het goedkopere tarief staat ook een lager rendement.
 • Gemiddeld kost een polykristallijn zonnepaneel tussen de €150 en €250.
 • Door de goedkopere prijs vergeleken met 'mono panelen' kan het zijn dat de terugverdientijd ook korter is.

Wat zijn polykristallijn zonnepanelen?

Polykristallijn zonnepanelen zijn zonnepanelen gemaakt van silicium. Elke zonnecel bevat meerdere kristallen. Polykristallijne zonnepanelen hebben een lager rendement dan monokristallijn zonnepanelen. 

Bij monokristallijn zonnepanelen bestaan de zonnecellen slechts uit één kristal. Ook zijn er nog dunne-film panelen. Die hebben een totaal andere productiemethode en zijn het minst efficiënt.

Voordelen van polykristallijn zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen en ieder heeft ze hun eigen voordelen en nadelen. We sommen de belangrijkste voordelen van polykristallijne zonnepanelen op:

 • Prijs: Gemiddeld zijn polykristallijn tussen de 60% - 100% goedkoper dan mono panelen.
 • Levensduur: Polykristallijne zonnepanelen gaan ongeveer 30 jaar mee. Wel is het zo dat u na verloop van tijd een stukje rendement inlevert maar dat is bij andere zonnepanelen niet anders.
 • Efficiëntie: Deze panelen zijn weliswaar minder efficient dan monokristallijn panelen, ze zijn wel weer een stuk efficiënter dan dunne film panelen. Veel specialisten geven aan dat deze panelen de perfecte balans hebben tussen prijs en effectiviteit.

Nadelen van polykristallijne panelen

Er zitten twee nadelen aan polykristallijne panelen ten opzichte van monokristallijne zonnepanelen waar u zich bewust van moet zijn.

 • Efficiëntie: Poly zonnepanelen zijn minder efficiënt dan monokristallijne panelen. Dit betekent dat u meer panelen nodig heeft om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken.
 • Uiterlijk: Veel consumenten vinden een polykristallijn zonnepaneel er een stuk minder mooi uitzien dan een mono zonnepaneel. Dat komt omdat de laatstgenoemde een strak, zwart uiterlijk heeft terwijl de poly zonnepanelen een glanzende blauwe gloed hebben.

Wel of geen ‘poly zonnepanelen’?

We weten nu dat polykristallijne zonnepanelen iets minder efficient zijn, maar ook een stuk goedkoper. Dit zegt echter nog niks over welke zonnepanelen u het best kunt (laten) installeren. Dat is namelijk afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Onze partners kunnen op basis van een aanal gegevens over uw woning berekenen welk type panelen het meest geschikt zijn voor uw woning.

Hierbij kijken we onder meer naar de volgende factoren;

 • Oppervlakte: Hoe groot is uw dak? De grootte van het dak heeft invloed op de keuze voor mono of poly zonnepanelen. Omdat polykristallijne zonnecellen minder efficient zijn heeft u er meer van nodig. Deze ruimte moet wel beschikbaar zijn op uw dak.
 • Locatie: Niet iedere plek in Nederland profiteert van hetzelfde aantal zonuren en dezelfde intensiteit. Zo heeft Purmerend een ander aantal zonuren dan plekken in het zuiden van Nederland. Ook eventuele schaduwuren zijn belangrijk om in kaart te brengen voor de ideale opstelling en het juiste soort zonnepaneel.
 • Uw budget: Als uw budget een belangrijke rol speelt, dan zijn polykristallijn zonnepanelen vaak een goede keuze vanwege hun prijs-kwaliteitverhouding.

Vraag gratis Zonnepanelen offertes aan!

 • Lokale zonnepanelen installateurs
 • Vergelijk 3 verschillende offertes
 • Bespaar tot wel 40%

Beste merken polykristallijn zonnepanelen

Hoewel het begrip 'beste' subjectief is, zijn er wel een aantal merken waar de meeste van onze zonnepanelen partners graag mee werken. Dit zijn merken die hoog scoren op verschillende vlakken; rendement, levensduur en garantievoorwaarden.

Drie van de meest gebruikte merken zijn;

Sunpower

SunPower

Het merk SunPower is in 1985 opgericht in Silicon Valley en daarmee een van de eerste zonnepanelen merken ter wereld. In de fabriek worden zowel mono zonnepanelen als polykristallijne zonnepanelen gemaakt. Deze staan vooral bekend om hun zeer hoge rendement.

Jinko Solar

Jinko Solar is het bewijs dat China prima mee kan doen met de andere A merken. Het merk werd opgericht in 2006 en staat bekend om goede zonnepanelen tegen een gunstige prijs. Waar veel producenten moeite hadden met het voldoen aan de vraag, kon Jinko Solar op ieder moment leveren dankzij hun eigen fabrieken.

Jinko Solar

Canadian Solar

Als u er zeker van wil zijn dat uw panelen een leven lang meegaan dan is Canadian Solar een uitstekende optie. Zowel de poly- als monokristallijne zonnepanelen staan bekend om hun geringe rendementsverlies, zelfs na 20 jaar.


Wat kosten polykristallijne zonnepanelen?

De kosten van polykristallijn zonnepanelen zijn afhankelijk van verschillende factoren en we weten inmiddels dat deze panelen goedkoper zijn dan monokristallijne zonnepanelen. Overigens is er nog een soort zonnepaneel die we niet behandeld hebben en dat zijn glas-glas panelen. Deze zijn het allerduurst. 

De precieze kosten van polykristallijn panelen zijn heel erg afhankelijk van de potentiële opbrengst. We kunnen de panelen onderverdelen in drie verschillende prijsklassen;


 • Instapklasse: Tussen de €150 en €200 per paneel.
 • Middenklasse: Tussen de €200 en €250 per paneel.
 • Topklasse: Vaak boven de €250 per paneel.


Houd er wel rekening mee dat dit de prijzen zijn voor losse panelen. Wanneer u zonnepanelen laat installeren komen er nog kosten voor de installatie bij, evenals de benodigde omvormer. Door gebruik te maken van onze service kunt u de prijzen van maximaal 4 verschillende installateurs uit de regio Purmerend vergelijken.

Subsidies en financiële regelingen

Om de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijker te maken, zijn er in Nederland verschillende subsidies en financiële regelingen beschikbaar. Hierdoor kan de netto investering aanzienlijk lager uitvallen. Informeer bij ons naar de huidige mogelijkheden, zodat u optimaal kunt profiteren van deze regelingen.

Conclusie

Bij ZonnepanelenPurmerend.nl willen we u helpen met het maken van de juiste keuze. Gelukkig zijn alle partners binnen ons zonne-collectief zeer ervaren en op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de branche. Aan de hand van uw woonsituatie kunnen zij niet alleen bepalen welke zonnepanelen het meest opleveren, zij kunnen ook de terugverdientijd en opbrengst berekenen.

Heeft u nog vragen of wilt u advies op maat? Neem gerust contact op met ZonnepanelenPurmerend.nl. Samen vinden we de perfecte zonne-energieoplossing voor uw woning of bedrijf.

Contact opnemen

Vragen, tips of opmerkingen? Stuur ons een bericht via onderstaande knop!

Contactgegevens

 • ZonnepanelenPurmerend.nl
 • Spinnekop 3, Purmerend, Noord-holland, 1444GN, Nederland
 • info@zonnepanelenpurmerend.nl
 • 0628550723
>