fbpx

Monokristallijn Zonnepanelen: zeer geschikt voor de meeste daken

Wij van ZonnepanelenPurmerend.nl streven ernaar om van Purmerend en omgeving het grootste zonnepanelen gebied van Nmerkeederland te maken. Monokristallijn zonnepanelen kunnen hier een grote bijdrage aan leveren. Echter ontvangen we veel vragen van huiseigenaren over wat monokristallijne precies is en wat de verschillen zijn met andere soorten zonnepanelen.

Wanneer u denkt aan een investering in zonnepanelen, wilt u natuurlijk het beste. Daarom vertellen we u graag meer over monokristallijne zonnepanelen en waarom ze zo bijzonder zijn.

Sunpower

Belangrijkste informatie

 • Monokristallijn zonnepanelen staan bekend om een zeer hoog rendement.
 • Door het hoge rendement heeft u minder dakoppervlak nodig om dezelfde hoeveelheid zonne-energie op te wekken.
 • De prijzen per paneel liggen vaak tussen de €250 en €350.
 • ZonnepanelenPurmerend.nl is een collectief van ervaren installateurs uit de regio. Vraag vrijblijvend de prijzen op voor uw zonnepanelen installatie!

Wat zijn monokristallijn zonnepanelen?

Monokristallijne zonnepanelen zijn panelen die gemaakt zijn van silicium. Elke cel bevat slechts één kristalstructuur, in tegenstelling tot polykristallijn zonnepanelen. Monokristallijn zonnepanelen hebben een donkere kleur en het hoge rendement.

Alternatieven zijn polykristallijn zonnepanelen, glas glas zonnepanelen en dunne film panelen.

Monokristallijn of polykristallijn: wat is het verschil?

Op het internet komt u het constant tegen; de afweging tussen polykristallijne zonnepanelen en monokristallijne panelen. Hoewel beide soorten panelen van hetzelfde materiaal zijn gemaakt (silicium), worden ze toch op verschillende manieren geproduceert, met als resultaat panelen die een andere efficiency hebben.

Een monokristallijn zonnepaneel ondergaat een extra productieproces dat resulteert in een hogere efficiëntie. Hierdoor heb je minder panelen nodig om dezelfde efficiëntie te bereiken. Ideaal dus voor kleinere daken. Het uiterlijk van een mono zonnepaneel wordt door veel mensen erg mooi gevonden. Ze hebben een strak, zwart uiterlijk. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de 250 en 350 euro.

Polykristallijn zonnepanelen zijn dus iets minder efficient en vaak ook wat groter. Ze zijn goedkoper in aanschaf (gemiddeld tussen de 150 - 250 euro) maar leveren ook minder op. Wij kunnen voor u uitrekenen in welke situatie u het goedkoopst uit bent. Polykristallijn zonnepanelen zijn vaak blauw met vlakken. Dit waren de eerste panelen op de markt en veel huiseigenaren vinden deze er niet mooi uitzien.

4 Voordelen van monokristallijne zonnepanelen

'Mono zonnepanelen' worden het meest gebruikt in ons land. Dat komt omdat ze zeer effectief zijn, helemaal voor kleinere daken omdat ze een hoger rendement hebben per vierkante meter. Dit zijn de 4 grootste voordelen van monkristallijn zonnepanelen;

 • Hoog rendement: Mono panelen zijn erg effectief in het omzetten van zonlicht naar zonne-energie.
 • Geschikt voor kleinere daken: Omdat de panelen extra rendabel zijn, kunt u ook op kleinere dakruimtes genoeg panelen kwijt om in de gehele energiebehoefte te voorzien. Voor bijvoorbeeld polykristal panelen is er meer ruimte nodig voor het opwekken van dezelfde hoeveelheid stroom of energie.
 • Lange levensduur: Panelen van dit type gaan zeker 30 jaar mee. Naast de lange levensduur blijven ze ook een bepaalde effectiviteit behouden, dit noemen we vermogensgarantie.
 • Mooi design: Veelgehoorde kritiek op zonnepanelen is dat deze het uitzicht en het landschap verpesten. Dit was vooral bij de oudere polykristallijn zonnepanelen het geval. Monokristal panelen zien er een stukken mooier en egaler uit.

Vraag gratis Zonnepanelen offertes aan!

Op zoek naar de beste zonnepanelen installateur in Purmerend en omstreken?

 • Lokale zonnepanelen installateurs
 • Vergelijk 3 verschillende offertes
 • Bespaar tot wel 40%

Mono panelen vs andere soorten zonnepanelen

Er zijn andere soorten zonnepanelen op de markt, zoals polykristallijn en dunne film. Monokristallijn panelen onderscheiden zich echter door hun efficiëntie. Deze zijn hoger en omdat de panelen kleiner zijn is er ook minder ruimte nodig om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken. Terwijl polykristallijn panelen uit meerdere kristallen bestaan en vaak goedkoper zijn, leveren ze minder energie per oppervlakte-eenheid. Dunne film panelen zijn flexibel en licht, maar hun efficiëntie is vaak nog lager dan die van polykristallijn.

De verschillen zitten naast de efficiëntie ook op het gebied van prijs. Over het algemeen geldt dat hoe efficiënter een paneel is, hoe duurder deze kost. Mono zonnepanelen zijn. danook duurder dan polykristallijne zonnepanelen en dunne film.

Een type zonnepaneel dat we nog niet behandeld hebben zijn de glas-glas panelen. Een glas-glas paneel is nog efficiënter dan een mono paneel en is dan ook duurder in aanschaf. Wij adviseren u vrijblijvend over het juiste zonnepaneel in uw situatie.


Kosten, Opbrengst en Terugverdientijd

Monokristallijne zonnepanelen kunnen iets duurder zijn in aanschaf. Maar door hun hoge rendement en lange levensduur, verdient u deze investering snel terug.

Kosten

Gemiddelde ligt de prijs voor monokristallijn zonnepanelen tussen de €250 en €350 per paneel. Een gemiddeld huishouden dat ongeveer 3800 kWh aan stroom gebruikt heeft ongeveer 10-12 panelen nodig. De totaal investering zou hiermee uitkomen tussen de €2.500 en €4.200.

Hier komen wel nog extra kosten voor o.a. de installatie en montage zelf bij en de bijbehorende omvormer.

Opbrengst

Met de opbrengst van de genoemde 10-12 panelen uit het vorige kostenplaatje is het mogelijk voor u om ongeveer €600,- per jaar te besparen op uw energierekening. Dat is het financiële voordeel van zonne-energie!

Terugverdientijd (TVT)

Naast de kosten van de investering en de opbrengst is er nog iets wat van belang is bij uw keuze voor de juiste zonnepanelen. Dat is namelijk de terugverdientijd. Zodra de terugverdientijd is afgelopen, is de stroom die u opwekt pure winst. Daar kunt u lan gvan genieten aangezien panelen vaak wel 30 jaar meegaan.

Doe uw aanvraag bij ZonnepanelenPurmerend.nl en wij berekenen de terugverdientijd graag voor u uit.


Montage

Bij een goede zonnepanelen opstelling komt een gedegen voorbereiding om de hoek kijken. Dit laat u doen door een specialist. Deze zrogt ervoor dat alle monokristallijne panelen de juiste ligging hebben en zoveel mogelijk zon kunnen meepakken. Er wordt rekening gehouden met het dagelijks aantal zonuren en ook over mogelijke schaduw wordt nagedacht.

ZonnepanelenPurmerend.nl is een collectief van specialisten en vakidioten uit de regio. Zo weet u zeker dat u te maken heeft met professionele monteurs met jarenlange ervaring. Ook beschikken zij stuk voor stuk over de juiste keurmerken en de laatste kennis in de markt!

Waaraan voldoen goede Monokristallijne zonnepanelen merken?

Een paar jaar geleden was het nog een stuk moeilijker om aan de juiste monokristallijne panelen te komen. Inmiddels is de markt veranderd en zijn het veruit de meest verkochte zonnepanelen in Nederland.

Er zijn verschillende goede zonnepanelen merken te verkrijgen. Wij kijken naar een aantal verschillende factoren;

 • Garantievoorwaarden en periode
 • Kredietrating
 • Klantervaringen
 • Opbrengst vs Kosten

1. Garantievoorwaarden en periode

Door naar al deze verschillende punten te kijken weten we zeker dat een zonnepanelen merk geschikt is voor onze klanten. Garantievoorwaarden zijn belangrijk omdat een product op korte termijn goed kan werken maar het ook belangrijk is dat dit zo blijft over een langere periode. Zo niet, dan zorgen goede garantievoorwaarden ervoor dat een probleem snel wordt opgelost.

Wij werken met merken die een minimale vermogensgarantie hebben van 15 jaar en een productgarantie van minimaal 10 jaar.

2. Kredietrating

Ook de kredietrating is belangrijk. De kredietrating zegt wat over hoe gezond een producent is op financieel gebied. Een gezond bedrijf heeft een grotere kans om ook op lange termijn te blijven bestaamn en dus ook garantie te blijven leveren.

3. Opbrengst vs Kosten

We kiijken daarnaast ook naar de verhouding tussen opbrengst en kosten. Een paneel met monokristallijne zonnecellen dat heel veel oplevert maar ook heel veel kost is niet altijd aantrekkelijk. Hetzelfde geld voor goedkope monokristallijne zonnepanelen die weinig opleveren. Om een goed advies te kunnen uitbrengen kijken we dan ook altijd naar de verhouding tussen zowel de opbrengst als de aanschafprijs.

4. Klantervaringen

Tot slot brengen we van al onze klanten hun ervaringen in kaart. DIt doen we over verschillende periodes zodat we een compleet en helder beeld hebben van de klanttevredenheid bij specifieke zonnepanelen merken.

Conclusie

Bij ZonnepanelenPurmerend.nl geloven we dat monokristallijn zonnepanelen een slimme keuze zijn voor iedereen die wil investeren in zonne-energie. Ze bieden u een hoge energieopbrengst en gaan jarenlang mee.

Echter komt er nog veel meer kijken bij de installatie van zonnepanelen. Het kan best zijn dat een ander type zonnepaneel veel geschikter is voor uw dak. Daarom adviseren we om gebruik te maken van onze dienstverlening. Uw aanvraag gaat naar maximaal 4 verschillende partners binnen ons zonnepanelen collectief. Aan de hand van uw woonsituatie kijken zij naar welke opstelling uw huis nodig heeft en wat dat betekent voor de hoogte van de investering, het rendement en de terugverdientijd.

Ook klaar om Purmerend groener te maken? Wacht niet langer en doe nu uw zonnepanelen aanvraag!

Contact opnemen

Vragen, tips of opmerkingen? Stuur ons een bericht via onderstaande knop!

Contactgegevens

 • ZonnepanelenPurmerend.nl
 • Spinnekop 3, Purmerend, Noord-holland, 1444GN, Nederland
 • info@zonnepanelenpurmerend.nl
 • 0628550723
>