fbpx

Glas-Glas zonnepanelen: voordelen, eigenschappen en prijzen

Bij ZonnepanelenPurmerend.nl zijn we enthousiast over het potentieel van glas-glas zonnepanelen om duurzame energie toegankelijk te maken voor iedereen in Purmerend en omstreken. Glas-glas zonnepanelen zijn een innovatieve oplossing, waarbij de zonnecellen tussen twee lagen glas zijn ingeklemd, wat ze uiterst duurzaam en efficiënt maakt.

Sunpower

Belangrijkste informatie

 • Glas-glas zonnepanelen scoren het hoogst op het gebied van efficiëntie en opbrengst.
 • De aanschaf van een glas-glas paneel (+- €450 / €850) is een stuk duurder dan dat van andere type panelen (+- €125 / €300).
 • Glas-glas panelen zijn niet altijd de beste oplossing.
 • Onze erkende installateurs kunnen u vrijblijvend adviseren over welk type zonnepaneel het best is in uw situatie.

Waarom Glas-Glas Zonnepanelen?

Glas-glas zonnepanelen bieden diverse voordelen boven traditionele panelen. Ze zijn niet alleen duurzamer en hebben een langere levensduur, maar zijn ook efficiënter in het omzetten van zonlicht naar energie.

Het rendementsverlies van deze nieuwe revolutionaire techniek is ook stukken lager, waardoor deze ook aan het eind van zijn 30 jaar nog veel beter werkt dan traditionele panelen. Ook zijn ze beter beschermt tegen extreme weersomstandigheden en een stuk brandveiliger. Al moeten we ook zeggen dat u zich daar, in het geval van een kundige monteur, überhaupt geen zorgen over zou moeten maken.

Er zitten ook nadelen aan dubbel glas zonnepanelen. Zo is de aanschafwaarde fors duurder en wegen ze ook vaak wat zwaarder. Wij kunnen vrijblijvend nagaan of dit een probleem is bij uw huidige dakconstructie.

We geloven sterk in de kracht van deze technologie om de transitie naar groene energie in Purmerend te versnellen en sommige huiseigenaren bereiken dit het best met glas-glaspanelen.

De installateurs van ZonnepanelenPurmerend hebben veel ervaring met het installeren van deze panelen en we zien dat onze klanten snel de vruchten plukken van hun investering.

Voordelen glas-glas zonnepanelen

 • Een glas glas zonnepaneel is het meest efficiënt vergeleken met andere soorten zonnepanelen
 • Glas-glas panelen behouden langer hun rendement
 • Brandveiliger dan poly- en monokristallijne zonnepanelen
 • Langere productgarantie

Nadelen glas-glas zonnepanelen

 • Hogere aanschafwaarde
 • Langere terugverdientijd

Of glas-glas zonnepanelen het best zijn in uw situatie hangt af van verschillende factoren. Ons team staat klaar om u te adviseren over de beste oplossingen voor uw specifieke situatie en behoeften.

Vraag gratis Zonnepanelen offertes aan!

 • Lokale zonnepanelen installateurs
 • Vergelijk 3 verschillende offertes
 • Bespaar tot wel 40%

Kosten en Terugverdientijd

De initiële kosten van glas-glas zonnepanelen kunnen hoger zijn dan die van traditionele panelen, maar de langere levensduur en verhoogde efficiëntie zorgen voor een snellere terugverdientijd. 

Bij het overwegen van glas-glas zonnepanelen is het essentieel om de kosten in beschouwing te nemen. In eerste instantie lijken de kosten van glas-glas zonnepanelen wellicht hoger in vergelijking met traditionele zonnepanelen. Echter, wanneer we de langere levensduur en hogere efficiëntie van glas-glas panelen in overweging nemen, wordt het duidelijk dat ze een waardevolle investering zijn.

Traditionele panelen kunnen op de korte termijn goedkoper lijken, Terwijl glas-glas zonnepanelen op de lange termijn weer interessanter kunnen zijn. Ze zijn beter bestand tegen weersinvloeden en degradatie, waardoor ze uiteindelijk meer energie produceren over hun levensduur.

We helpen u graag met een gedetailleerde berekening van de kosten en baten, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Soort zonnepaneel

Prijs (gemiddelde richtprijs inclusief installatie)

Dunne film

€125 - €200

Polykristallijn zonnepaneel

€150 - €250

Monokristallijn zonnepaneel

€200 - €300

Glas-glas zonnepaneel

€455 - €850


Glas Folie zonnepanelen

Wanneer u zich aan het oriënteren bent op glas-glas panelen zult u ook de term glas-folie regelmatig tegenkomen. Dit is een verzamelterm voor traditionele zonnepanelen die niet in de categorie glas glas panelen vallen. Dit kunnen polykristallijne panelen zijn, monokrististalijn of dunne film panelen.

Het is dus niet zomaar mogelijk om een glas-glas zonnepaneel te vergelijken met glas folie panelen omdat er bij de laatst genoemde verschillende type zonnepanelen bestaan. Uiteindelijk is het belangrijk om te kijken naar uw woonsituatie;

 • Hoeveel zonnepanelen passen er op uw dak?
 • Wat is uw jaarlijkse energiebehoefte?
 • Wanneer moet de investering zijn terugverdiend?
 • Is het voor u belangrijk hoe de panelen eruit zien?

Aan de hand van bovenstaande situatie kunnen onze installateurs u voorzien van vrijblijvend advies rondom de juiste zonnepanelen installatie. Onze installateurs werken met enkel erkende en betrouwbare producenten. Of u nu een glas-glas zonnepaneel nodig hebt of juist beter kunt kiezen voor glas folie zonnepanelen, ons team staat voor u klaar!


Subsidies en Financieringsmogelijkheden

Glas-glas zonnepanelen dragen bij aan een duurzamer Nederland. Het is dus fijn als u deze zo voordelig mogelijk kunt aanschaffen. Sinds 2023 zijn de landelijke subsidies op zonnepanelen stopgezet voor particulieren. Heeft u een bedrijf in Purmerend? Dan kunt u nog steeds profiteren van SDE++, mits u voldoet aan de voorwaarden ervan. Een voorwaarde is dat uw bedrijf een grootgebruiker dient te zijn qua energieverbruik.

Toch zijn er nog steeds financiële voordelen te behalen. Zo is de salderingsregeling iets wat we vanzelfsprekend vinden, maar in werkelijkheid ook een vorm van subsidie is. Dit geldt ook voor het 0% BTW tarief op zonnepanelen en het plaatsen hiervan. Dat scheelt u automatisch al 1/5e op de totale investering! 

Tot slot is het goed te kijken of u samen met andere mensen in de buurt een offerte kunt aanvragen voor glas glas zonnepanelen om extra voordelige tarieven te kunnen onderhandelen.

Meer weten? We adviseren u met plezier over de mogelijkheden om uw investering nog aantrekkelijker te maken.

Vraag gratis Zonnepanelen offertes aan!

 • Lokale zonnepanelen installateurs
 • Vergelijk 3 verschillende offertes
 • Bespaar tot wel 40%

Garantie op een glas-glas zonnepaneel

Een zonnepaneel heeft twee soorten garanties; een productgarantie en een vermogensgarantie. De laatste zegt wat over het rendement dat een paneel na verloop van tijd minimaal moet opleveren. De levensduur van een zonnepaneel is over het algemeen 30 jaar. Na 10 jaar kan een paneel al wat rendement verliezen (8 tot 12%). Na 20 jaar is dit meestal opgelopen tussen de 16 - 20%. Vermogensgarantie garandeert dat het verlies van rendement niet hoger is dan de vooraf aangegeven getallen.

We gaven eerder al aan dat glas glas panelen minder rendement verliezen op langere termijn dan glas folie zonnepanelen. Wat veel mensen echter nog niet weten is dat ook de productgarantie langer is. In de meeste gevallen krijgt u 25 jaar garantie op het product, terwijl u bij glas folie panelen 'slechts' 10 tot 15 jaar productgarantie hebt.

Conclusie

Glas-glas zonnepanelen zijn een slimme, duurzame keuze voor iedereen in Purmerend die wil investeren in de toekomst. Ze bieden niet alleen financiële voordelen, maar dragen ook bij aan een groenere, duurzamere wereld. Echter is het ook zo dat in sommige situaties, andere soorten zonnepanelen verstandiger kunnen zijn.

Neem contact op met ZonnepanelenPurmerend.nl voor advies op maat en een vrijblijvende offerte. Wij kunnen aan de hand van uw situatie bekijken of een glas-glas zonnepaneel de juiste optie is, of dat u toch beter kunt kiezen voor andere soorten zonnepanelen. Samen maken we Purmerend groener en duurzamer!

Contact opnemen

Vragen, tips of opmerkingen? Stuur ons een bericht via onderstaande knop!

Contactgegevens

 • ZonnepanelenPurmerend.nl
 • Spinnekop 3, Purmerend, Noord-holland, 1444GN, Nederland
 • info@zonnepanelenpurmerend.nl
 • 0628550723
>