fbpx

Alles over Garantie op Zonnepanelen (product + vermogensgarantie)

Transparantie en klantgerichtheid zijn aspecten die erg belangrijk zijn bij uw aanschaf van zonnepanelen. Helaas denken niet alle zonnepanelen installateurs er zo over. Daarom hebben wij ZonnepanelenPurmerend.nl opgericht; een collectief van de meest ervaren, klantvriendelijke en betrouwbare zonnepanelen bedrijven in de regio van Purmerend. 

Een aspect waar veel huiseigenaren niet goed naar kijken bij de aanschaf van zonnepanelen is de garantie. Wanneer u een aanvraag via ons doet mag u ervan uitgaan dat het met de garantie op zonnepanelen wel goed zit. Toch vertellen we u graag waar u op moet letten als u toch via een andere partij zaken doet.

Sunpower

Belangrijkste informatie

  • Er zijn drie soorten garanties die worden afgegeven in de markt; garantie op het product, op het vermogen en op de installatie / montage.
  • Om teleurstellingen te voorkomen is het doorlezen van de garantievoorwaarden belangrijk.
  • De bij ons aangesloten installateurs voldoen altijd aan de hoogste eisen op het gebied van garantie. Mocht er een probleem zijn, lossen zij het op en hoeft u niet zelf met de fabrikant te communiceren.

Verschillende soorten garanties op zonnepanelen

Zoals we al even aangaven in de inleiding zijn er drie verschillende soorten zonnepanalen garanties. Twee hiervan worden door de producent / fabrikant zelf afgegeven, de ander door de installateur. Onderstaande garantievormen zijn van toepassing op alle types en soorten zonnepanelen.

Productgarantie

De productgarantie zegt wat over het paneel zelf, specifiek het materiaal. Wanneer er iets aan kapot gaat dan valt dit onder de productgarantie. Gemiddeld duurt deze garantie zo’n 10 tot 12 jaar. Als er binnen die tijd iets gebeurt dat niet uw schuld is, helpen wij van ZonnepanelenPurmerend.nl u natuurlijk.

Vermogensgarantie

Zonnepanelen leveren na verloop van tijd wat minder stroom. Dat is normaal. Maar ze mogen niet te snel achteruitgaan. Daar is de vermogensgarantie voor. Vaak garandeert de vermogensgarantie op zonnepanelen een maximaal percentage rendementsverlies na 10 jaar en na 20 jaar.

Installatiegarantie

Dit is onze garantie. Als collectief in de regio Purmerend werken wij enkel met de allerbeste zonnepanelen installateurs uit de regio. Purmerend Weidevenne, Purmerend Overwhere maar ook de dorpen eromheen. De garantie van onze partners beschermt u tegen problemen die in zeer zeldzame gevallen kunnen ontstaan door of tijdens de montage.

Vraag gratis Zonnepanelen offertes in Purmerend aan!

  • Lokale zonnepanelen installateurs
  • Vergelijk 3 verschillende offertes
  • Bespaar tot wel 40%

Waarom zonnepanelen garantie belangrijk is

Een goede garantie is belangrijk omdat zonnepanelen ongeveer 30 jaar lang meegaan. Dat is een lange periode waarin er veel kan gebeuren. 

1. Bescherming van uw investering

U heeft geld in uw zonnepanelen gestoken. Dat begrijpen wij. Met een goede garantie weet u niet alleen dat u waar voor uw geld krijgt maar ook dat uw deze waarde behoudt mocht er iets gebeuren wat niet is te voorzien.

2. Lange termijn opbrengst

U heeft niks aan een paneel dat in het begin veel oplevert maar jaarlijks minder efficiënt wordt. U wilt zonnepanelen die hun werk jarenlang goed doen. Vermogensgarantie zorgt daarvoor. Het laat zien dat wij, en de fabrikanten, geloven in wat we verkopen.

Waar je op moet letten

Meestal staan de garantievoorwaarden in een extra document dat door de installateur wordt meegeleverd met de offerte. Veel mensen kijken hier overheen maar het is van belang dat u ook hier goed naar kijkt, zeker in het geval van kleine lettertjes.

Kleine lettertjes: Ga goed na of er geen bijzondere uitzonderingen in de garantievoorwaarden staan. Vraag het na als u twijfelt over de inhoud.

Overdracht van garantie: Wanneer u uw huis of bedrijfspand verkoopt dan wil de nieuwe koper ook profiteren van uw zonnepanelen garantie. Wanneer dit niet het geval is zal dit ten koste gaan van de verkoopprijs van de woning (woningwaarde). Ga dan ook goed na of de garantie op het pand zit of op uw naam.


Wij helpen u met uw zonnepanelen garantie

Mocht het zo zijn dat u aanspraak moet maken op uw garantie dan bent u er nog niet. Zoals u wellicht zult merken is het erg moeilijk om met sommige producenten en leveranciers in contact te komen, zeker wanneer het een garantieclaim betreft. 

Wanneer u kiest voor ons collectief 'Zonnepanelen Purmerend' is dat niet het geval. De installateur die uw panelen plaatst, is altijd degene die de communicatie oppakt met een leverancier wanneer er iets mis is wat onder de garantievoorwaarden valt.

Onze expertise en lokale kennis betekenen dat we altijd de beste oplossingen voor u vinden.

Wij staan naast u, van het eerste advies tot de installatie en daarna. Mocht u vragen hebben over garanties of iets anders, wij zijn er. We helpen ook met garantieclaims. Komt er een probleem? Dan lossen we het samen op.

Conclusie

Zonnepanelen zijn de perfecte manier om Purmerend nog groener en duurzamer te maken. Het is echter wel van belang om goed na te gaan wat u koopt en waar u aanspraak op kunt maken in het geval van een defect. Ga goed na of er geen verborgen kleine lettertjes staan in het contract. Wilt u zelf zeker zijn van een zeer goede en klantvriendelijke zonnepanelen garantie? Dan kiest u voor Zonnepanelen Purmerend!

Contact opnemen

Vragen, tips of opmerkingen? Stuur ons een bericht via onderstaande knop!

Contactgegevens

  • ZonnepanelenPurmerend.nl


  • 0628550723
>